Phone: 70/384 0807; 06/94 510-841     Email: racioszerszam@gmail.com

A Prebena termékekről

A Prebena termékekről

A Prebena ipari kompresszorok, mechanikus, pneumatikus, levegőpatronos kapcsozó- és szegezőgépek, tűzőkapcsok- és szegek németországi gyártója.

Egy 60 éves múlttal rendelkező német cég, mely világszerte létrehozta termelési gyárait: Németország mellett többek között Lengyelországban, USA-ban, Ázsiában, Cseh Köztársaságban és Oroszországban. A központi termelésirányítás Németországban, Schotten-ben található.

A Prebena termékeket több mint 60 ország területére exportálják. Magyarországon közel 20 éve van jelen és kizárólagos importőre a szombathelyi székhelyű Ráció Szerszám Kft. Az országban szakkereskedői hálózaton keresztül folyik az értékesítés.

A Prebena márka világszerte elismert és a csúcstechnológiát képviseli. Újszerű konstrukció és magas minőség jellemzi a termékeket. A kapcsok és szegek előállításához szükséges gépek gyártását is a vállalat végzi. A kisméretű szegek és kapcsok előállítása területén a világ legtermelékenyebb gépeit a Prebena cég gyártja.

A Prebena egy komplett programot ajánl. A levegős tűzés-rögzítés-technikához kapcsolódó minden termékkörből rendelkezik kínálattal. Több száz gyártott rögzítőelem típusával – márkától függetlenül – szinte bármilyen kapcsozó-szegező rendszerhez gyárt tűzőelemeket.
Minden olyan szakterületen, ahol tűzéstechnikát alkalmaznak, a Prebenánál nagy valószínűséggel megoldást találhat a felhasználó. A Prebena palettán a kis 4 mm-es tűzőkapocstól a 160 mm-es hosszméretű szigetelőanyag-rögzítő kapocsig, a 10 mm-es tűszegtől a 160 mm-es síktáras szegig szinte minden méretben és a legtöbb felhasználási terület részére találhatunk rögzítőelemeket és a hozzájuk használható gépeket.

PKT-HYBRID technológia:

A Metabo által kifejlesztett CAS rendszerű akkuk több márka összesen több mint 160 különböző akkus eszközeihez használhatóak. A Prebenánál a világon először elérhetőek akár 100mm szeghosszúsággal dolgozó akkus szegbelövők. A PKT-8-PR100 a standard 34 fokos, D fejű szalagtáras szegekkel, a PKT-8-RKP100 pedig a 21 fokos, kerekfejű szegekkel dolgozik. A VITAS-100 modell egy CAS akkukkal működő kompresszor.

PKT-technológia és MOBILO:

Hordozható levegőpatronos gépek az akkumulátoros fúró mintájára. A Prebena saját fejlesztésű, környezetbarát, erőforrástól és környezeti tényezőktől független technológiája.

A rendszer környezetbarát, zajmentes munkavégzést tesz lehetővé egy utántölthető patron segítségével. A patron normál, de nagy nyomásra (330 bar) kompresszált levegővel van töltve. A PKT-széria megvalósításánál a fő irányelv – az akkumulátoros fúró-csavarozó rendszerekhez hasonlóan – a hordozhatóság. Ezekkel a gépekkel környezeti tényezőktől és hálózati erőforrásoktól függetlenül végezhetünk rögzítési munkákat. Az utántölthető levegőpatronokat használat után a Prebena szakkereskedőknél lehet – töltési díj ellenében – cserélni.

Az új PKT-modellek a patron mellett kompresszorral is működtethetőek. Ha fontos tényező a hordozhatóság, de már használ kompresszoros tűzőgépeket, úgy azokat a MOBILO típusú géppel hordozhatóvá teheti. A MOBILO bármilyen levegős gép elektromos áram és kompresszor nélküli használatát teszi lehetővé egy derék-hevederre erősített, könnyű, karbonszálas palack segítségével. A gép levegőigénye szerint választhatunk 5 különböző térfogatú palack közül.

A Prebena Optiwear Technológia:

A pneumatikus tűzőgépek új generációja. A forradalmian új Optiwear technológiának köszönhetően a tűzőgépek legújabb szériái maximális teljesítményt nyújtanak. A gyártástechnológiából adódóan –többek között a speciális (gépjármű- és repülőgép gyártó ipari) alapanyagok alkalmazása miatt – minden eddiginél hosszabb kopóalkatrész élettartamot értek el. Könnyű karbantarthatóság, alacsony levegőigény, alacsony zajszint és vibrációs szint jellemzik a PREBENA Optiwear technológiát.

A TÜV német műszaki ellenőrzése által bevizsgált és tanúsított technológia

Jelenleg 17 Prebena tűzőgép típus készül az Optiwear Technology irányelvei szerint és a cég folyamatosan fejleszti a további modelleket. Keresd az 1GP és 3GP típusneveket.